Sunnybank Hills Shopping Centre

Retail First manages 20 shopping centres in South-East Queensland including Australia Fair, Redbank Plaza and Toowong Village and Tower. DM2 is partnering with Retail First on a major redevelopment project at the Sunnybank Hills Shopping Centre, with the food court and atrium balustrade both major aspects of the redevelopment.

Food court:

The design brief incorporates a number of elements, including the creation of a series of diverse dining lounge experiences that introduce a range of décor materials, furniture and lighting selections. The project will also feature significant expansion and refurbishment of amenities including parent room facilities and improved accessibility.

As part of the redesign process, careful manipulation of space and volume has been incorporated to enhance the ambience of natural light and distant views, food tenancy shopfronts, kiosk and dining lounge experience. The insertion of a full height external glazed wall enables the food court to enjoy natural light and northern views. To achieve this the design addresses significant re-planning of the existing food court and associated tenancies and service corridors to enable the seating and dining zones to be extended through to the proposed glazed wall.

Atrium balustrade:

DM2’s brief is to provide fresh new approach to the existing atrium balustrading whilst addressing existing systems that require updating to current Australian Standards. The proposed upgrades seek a balance between new semi-framed glass balustrading and solid contemporary forms of expressed veneer panels that encapsulate non-compliant structures.

The design explores opportunities for rest points along the atrium perimeter, establishing lounge areas to compliment the recent atrium ceiling upgrades and extend continuity of design proposed in the reimaging of the food court.

Food court:

The design brief incorporates a number of elements, including the creation of a series of diverse dining lounge experiences that introduce a range of décor materials, furniture and lighting selections.  The project will also feature significant expansion and refurbishment of amenities including parent room facilities and improved accessibility.

As part of the redesign process, careful manipulation of space and volume has been incorporated to enhance the ambience of natural light and distant views, food tenancy shopfronts, kiosk and dining lounge experience.  The insertion of a full height external glazed wall enables the food court to enjoy natural light and northern views. To achieve this the design addresses significant re-planning of the existing food court and associated tenancies and service corridors to enable the seating and dining zones to be extended through to the proposed glazed wall.

Atrium balustrade:

DM2’s brief is to provide fresh new approach to the existing atrium balustrading whilst addressing existing systems that require updating to current Australian Standards. The proposed upgrades seek a balance between new semi-framed glass balustrading and solid contemporary forms of expressed veneer panels that encapsulate non-compliant structures.

The design explores opportunities for rest points along the atrium perimeter, establishing lounge areas to compliment the recent atrium ceiling upgrades and extend continuity of design proposed in the reimaging of the food court.